T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Tomato Brown Rugose Fruit Virusü Eğitimi Yapıldı

Yayın Tarihi : 9.03.2019

Son dönemde özellikle EPPO Bölgesinde domates ve biber yetiştirilen alanlarda büyük ürün kayıplarına neden olan, EPPO Alarm Listesine alınan Tomato Brown Rugose Fruit Virus’ ün (ToBRFV=Domates Kahverengi Kırışık Meyve Virüsü) analiz teşhis metodlarının ortaya konması, değerlendirilmesi, metod birlikteliği sağlanması ve bu surette ülkemize girişinin önlenmesi amacıyla Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğümüzün talimatı doğrultusunda Dış Karantina analizleri yapan Müdürlük Viroloji uzmanlarını  Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü’nden Dr. Öğretim Üyesi Hakan FİDAN  tarafından 08.03.2019 Cuma günü Müdürlüğümüzde bir günlük bilgilendirme eğitimi düzenlenmiştir.